Skip to main content

Nyhet

Potatis_monika-grabkowska_400x600_web
Årets Kock 2019

Potatis! Vem älskar inte potatis? Denne härliga knöl spelar huvudrollen i den andra uppgiften i finalen av Årets Kock 2019.

Under finalen av Årets Kock 2019 är de flesta tävlingsmoment hemliga, men några kan finalisterna träna på innan tävlingen. Innan sommaren fick de veta att den första uppgiften var att stoppa korv, nu med tre veckor kvar till finalen kan vi avslöja att i den andra tränade uppgiften är det fokus på potatis.

Det är under finalens andra dag som de fyra finalister som har gått vidare från första dagen ska servera sex tallrikar av en rätt med potatis som huvudråvara. Finalisterna väljer själv vilken potatis de vill arbeta med och tillagningsmetod. Till detta kommer en vaktel som serveras à part, även sås/sky/örter får serveras à part.

Potatis är en underbar och viktig råvara i den svenska mathistorien som verkligen förtjänar att hyllas. I den tränade rätten dag två är därför potatis huvudråvara och vi har valt vaktel som tillbehör, men vakteln serveras à part för att inte ta fokus från potatisen. Det ska bli väldigt spännande att se hur kockarna tar sig an uppgiften.

Tom SjöstedTävlingsledare Årets Kock 2019, Årets Kock 2008 och Lilla Ego