Skip to main content

Finaluppgift 1 & 2

Den första och andra uppgiften är att laga två rätter med svensk hummar varav:

  • En valfri rätt ska vara kall med valfria råvaror som tävlande själv tar med.
  • En valfri rätt ska vara varm med valfria råvaror som tävlande själv tar med.
  • All matlagning ska ske på plats, dvs. inget får förberedas.
  • Hela råvaran ska användas.
  • Huvudråvaran (hummer) måste framgå både visuellt och smakmässigt i rätterna.
  • De tävlande kommer att ha 2 timmar på sig att slutföra den kalla rätten och 3 timmar på sig att slutföra den varma rätten.

All matlagning ska ske på plats, dvs. inget får förberedas. Vid det fall att tävlingsledning eller jury upptäcker att tävlande tar med sig något förberett in i tävlingsköken kommer det att klassas som icke-tillåten råvara och leda till ett poängavdrag på 50%.

Tävlande kommer att ha 2 timmar på er att slutföra den kalla rätten och 3 timmar på sig att slutföra den varma rätten.

Martin & Servera levererar råvaror till den första och andra uppgiften.