Taking too long? Close loading screen.

Nyhet

Årets Kock 2019

Låt oss presentera juryn i finalen av
Årets Kock 2019

En lång rad av Sveriges mest meriterade kockar samt två prisbelönta kockar från Spanien och Slovenien sitter i juryn när vinnaren av Årets Kock 2019 koras på Annexet i Stockholm den 12-13 september. För sjunde året i rad deltar även H.K.H. Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, i juryn under finalens andra dag.

Juryns ordförande är Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen. Juryn bedömer matlagningsmomenten utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.

Årets finaljury är på plats och förväntningarna på finalisterna är högst ställda utifrån det vi såg i kvalet.

Stefan Karlsson, Årets Kock 1995 och Juryns ordförande

Jury Årets Kock 2019 – dag 1

Adam Dahlberg
Adam/Albin

Elena Arzak
Arzak

Florencia Abella
Ekstedt

Henrik Norström
Lux restauranger

Jonas Siljhammar
vd Visita

Linnea Liljedahl
Linnéa & Peter

Mathias Dahlgren
Matbaren och Rutabaga

Paul Svensson
Fotografiska och ReTaste

Sofia B Olsson
vRå

Tommy Myllymäki
Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier

Ulrika Brydling
Brydlings

Jury Årets Kock 2019 – dag 2

Adam Dahlberg
Adam/Albin

Ana Roš
Hiša Franko

Elena Arzak
Arzak

Florencia Abella
Ekstedt

Henrik Norström
Lux restauranger

H.K.H. Prins Carl Philip
Beskyddare av Årets Kock

Jacob Holmström
Gastrologik

Mathias Dahlgren
Matbaren och Rutabaga

Stefano Catenacci
Hovtraktör Operakällaren

Tommy Myllymäki
Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier

Ulrika Brydling
Brydlings

Metodjury

Malin Söderström
Restaurang Moderna Museet och The Fishery

Peter Jelksäter
Adam/Albin och lagledare svenska Juniorkocklandslaget

Viktor Westerlind
Årets Kock 2009, Svenska Brasserier