Nyhet
Årets Kock 2019
Låt oss presentera juryn i finalen av
Årets Kock 2019
En lång rad av Sveriges mest meriterade kockar samt två prisbelönta kockar från Spanien och Slovenien sitter i juryn när vinnaren av Årets Kock 2019 koras på Annexet i Stockholm den 12-13 september. För sjunde året i rad deltar även H.K.H. Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, i juryn under finalens andra dag.
Juryns ordförande är Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen. Juryn bedömer matlagningsmomenten utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.
”Årets finaljury är på plats och förväntningarna på finalisterna är högst ställda utifrån det vi såg i kvalet.
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995 och Juryns ordförande
Jury Årets Kock 2019 – dag 1
Adam Dahlberg
Adam/Albin
Elena Arzak
Arzak
Florencia Abella
Ekstedt
Henrik Norström
Lux restauranger
Jonas Siljhammar
vd Visita
Linnea Liljedahl
Linnéa & Peter
Mathias Dahlgren
Matbaren och Rutabaga
Paul Svensson
Fotografiska och ReTaste
Sofia B Olsson
vRå
Tommy Myllymäki
Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
Ulrika Brydling
Brydlings
Jury Årets Kock 2019 – dag 2
Adam Dahlberg
Adam/Albin
Ana Roš
Hiša Franko
Elena Arzak
Arzak
Florencia Abella
Ekstedt
Henrik Norström
Lux restauranger
H.K.H. Prins Carl Philip
Beskyddare av Årets Kock
Jacob Holmström
Gastrologik
Mathias Dahlgren
Matbaren och Rutabaga
Stefano Catenacci
Hovtraktör Operakällaren
Tommy Myllymäki
Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
Ulrika Brydling
Brydlings
Metodjury
Malin Söderström
Restaurang Moderna Museet och The Fishery
Peter Jelksäter
Adam/Albin och lagledare svenska Juniorkocklandslaget
Viktor Westerlind
Årets Kock 2009, Svenska Brasserier