Skip to main content

Finalister Årets Kock 2022

Här har ni dem, de åtta kockar som har gått till final i Årets Kock 2022 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns flera rutinerade tävlingskockar, flera kockar har stått i kvalfinal eller final tidigare år, men även ett antal debutanter. Finalen hålls den 15 september på Annexet i Stockholm. Där kommer finalisterna att tävla i flera moment under dagen och på kvällen kommer vinnaren – Årets Kock 2022 – att koras.

Anton Kardell

Restaurang Human

Anton Kardell blev vinnare av årets kvalfinal i Årets Kock, vann Årets Unga kock år 2020 och jobbar idag på Restaurang Human i Göteborg.

Ola Wallin

Hällsnäs Göteborg

Ola Wallin tog silver i Årets Kock 2019 och 2020. Ola vann även VM guld med Svenska Kocklandslaget 2018. Ola är idag köksmästare på Hällsnäs i Göteborg.

Oskar Persson

Restaurang Tegelbacken

Oskar Persson, finalist i Årets Kock 2022 var även med i kvalfinalen 2021. Oskar jobbar idag på Restaurang Tegelbacken.

Jessie Sommarström

Urban Deli

Möt Jessie Sommarström, finalist i Årets Kock 2022. Jessie var även finalist i Årets Kock 2019. Idag är Jessie bland annat kreativ ledare på Urban Deli i Stockholm.

Martin Anneflod

Spiseriet

Martin har deltagit i kvalfinalen i Årets Kock vid tre tillfällen tidigare. Idag driver Martin Spiseriet i Varberg tillsammans med två kollegor.

Tobias Lundgren

Wedholms Fisk

Tobias har tävlat i Årets Kock tidigare och var även med i kvalfinalen 2021. Tobias jobbar idag på Wedholms Fisk.

William Brittsjö

Restaurang Etolie

Möt William Brittsjö, finalist i Årets Kock 2002 och årets yngsta deltagare! William var även i final 2021. Idag jobbar William på Restaurang Etolie i Stockholm.

David Forsman Törnqvist

Lilla Ego

David Forsman Törnqvist sadlade om till kock och har inom loppet av några år tagit sig hela vägen till Årets kock-finalen 2022. Idag arbetar David som kock på Lilla Ego.