Nyhet
Kval 19-20 juni Årets Kock 2018
Finalister i Årets Kock 2018
Efter två intensiva dagar fulla av adrenalin och perioder av väntan på att få komma in i köket är det klart vilka åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2018. Stort grattis!
Finalisterna presenteras i den ordning de placerat sig i kvalet. Poängen är den totala poäng de tävlande fått från de fem delmomenten i kvalet: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng: 134. Poängen följer INTE med till finalen den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm. Vill du kolla på finalen köper du biljett här.
David Lundqvist
Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
116 poäng
Ludwig Tjörnemo
Operakällaren, Stockholm
116 poäng
Martin Moses
SK Mat & Människor, Göteborg
110 poäng
Peter J Skogström
Mat och Vin Slottsparken, Malmö
106 poäng
Lars Niklasson
Lilla Ego, Stockholm
98 poäng
Jonas Alvin
Stångs magasin, Linköping
94 poäng
Anders Johnsson
Rejmes restaurang, Örebro
93 poäng
Magnus Persson
Stureplansgruppen, Stockholm
91 poäng
Poäng och procentfördelning
Dag 1. Max 64 poäng
– teori, 16 poäng – 12%
– råvarukunskap, 16 poäng – 12%
– tävlingsrätt, 32 poäng – 24%
Totalt 134 = 100%
Dag 2. Max 70 poäng
– handlagstest, 20 poäng – 15%
– råvarukorg, 50 poäng – 37%
Vi vill också skicka ett stort tack till de åtta kockar som inte gick vidare till final från kvaldag 2. Det har varit ett rent nöje att få se er arbeta och att äta er mat. Tack för att ni deltog, vi ses väl nästa år igen?
