Skip to main content

Nyhet

Kval 19-20 juni Årets Kock 2018

Finalister i Årets Kock 2018

Efter två intensiva dagar fulla av adrenalin och perioder av väntan på att få komma in i köket är det klart vilka åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2018. Stort grattis!

Finalisterna presenteras i den ordning de placerat sig i kvalet. Poängen är den totala poäng de tävlande fått från de fem delmomenten i kvalet: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng: 134. Poängen följer INTE med till finalen den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm. Vill du kolla på finalen köper du biljett här.

David Lundqvist
Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
116 poäng

Ludwig Tjörnemo
Operakällaren, Stockholm
116 poäng

Martin Moses
SK Mat & Människor, Göteborg
110 poäng

Peter J Skogström
Mat och Vin Slottsparken, Malmö
106 poäng

Lars Niklasson
Lilla Ego, Stockholm
98 poäng

Jonas Alvin
Stångs magasin, Linköping
94 poäng

Anders Johnsson
Rejmes restaurang, Örebro
93 poäng

Magnus Persson
Stureplansgruppen, Stockholm
91 poäng

Poäng och procentfördelning

Dag 1. Max 64 poäng
– teori, 16 poäng – 12%
– råvarukunskap, 16 poäng – 12%
– tävlingsrätt, 32 poäng –  24%

Totalt 134 = 100%

Dag 2. Max 70 poäng
– handlagstest, 20 poäng –  15%
– råvarukorg, 50 poäng –  37%

Vi vill också skicka ett stort tack till de åtta kockar som inte gick vidare till final från kvaldag 2.  Det har varit ett rent nöje att få se er arbeta och att äta er mat. Tack för att ni deltog, vi ses väl nästa år igen?