Den 30 september kan det bli tillåtet att äta inomhus på restauranger i New York, det meddelade guvernör Andrew M. Cuomo i natt.
Restauranger fick i juni, efter en lockdown som tvingade många restauranger att slå igen, börja servera sina gäster utomhus. Även om det nu bara blir tillåtet att öppna 25 procent av restaurangens yta i första steget, menar många att det kan vara skillnaden mellan att överleva eller tvingas stänga. ”Med 25 procent öppet inomhus och fortsatt öppet utomhus, kan jag återanställa 50 procent av personalen”, förklarar krögaren Jean-Georges Vongerichten på stjärnkrogen Jean-Georges i New York. Beslutet kritiseras samtidigt av många som anser att det går för fort. Den 21 september öppnar skolorna i New York upp för elever att ha lektioner inomhus. Två experiment samtidigt kan vara ett för mycket, menar några som anser att New York har för bråttom tillbaka till det normala. Skälet till varför man ändå tar chansen, är att många av stadens restauranger måste stänga om ingen förändring sker, ett förödande ekonomiskt slag för mat- och nöjesstaden New York.
Foto: Gov. Andrew Cuomo’s Office

Experiment när New York släpper in gäster igen

Restaurangvärlden