Taking too long? Close loading screen.

Nyhet

Årets Kock 2019

Emma Bengtsson ingår i tävlingsgruppen för Årets Kock 2019 och levererar med sitt team på tvåstjärniga Aquavit i New York mat på högsta nivå varje dag.

Här kommer Emmas bästa tips för dig som tänker söka till Årets Kock.

Timing
Jag rekommenderar att du lagar upp ditt tävlingsbidrag i varje fall tio gånger och tar tid varje gång. Tar rätten exakt en timma att laga är den för svår, du måste ha marginal. Du kommer att laga rätten i en stressad situation och i ett för dig helt nytt kök. Redskapen ligger på andra platser och utrustningen fungerar annorlunda mot det kök där du är van att arbeta. Därför kan rätten som du lagar till snabbt och enkelt hemma ta väldigt mycket längre tid i ett annat kök.

Plan B
Måla upp ett scenario för hela din tävlingstimme, vad kan gå fel och hur löser du problemet? Vad gör du om du bränner såsen, tappar något, glömmer ett moment eller steker något för hårt? Har du en plan B så spar du mycket tid och minskar stressen samt kan känna dig trygg i att du kommer att få upp något på tallriken.

Foto
Bilden på ditt inskickade tävlingsbidrag är väldigt viktig. Vi äter med ögonen och bilden är det första som drar till sig uppmärksamheten – med en bra bild har du en liten fördel från första början. Så sätt inte bara tallriken på en bänk och bränn av ett foto med mobilen, tänk  hur du skulle fotografera tallriken om den skulle in i en kokbok. Jobba med ljuset, underlaget etc och om du har möjlighet – varför inte ta hjälp av en professionell fotograf?

Läs en längre intervju vi gjort med Emma här.

Foto - Eric Vitale och Bastiaan van Schip