top of page
file0.jpg

Årets Kock Elevkanal

För att Sveriges matscen ska kunna hålla samma höga nivå i framtiden krävs fler kockar. Årets Kock ansvarar för en hållbar återväxt i restaurangbranschen och arbetar långsiktigt för att fler ska hitta in i de professionella köken och ge nästa generations matlagare rätt verktyg att lyckas. Årets Kock har därför instiftat Årets Kock Elevfond som stöttar blivande kockar med kunskap, inspiration och vägledning. Under 2023 fick Elevfonden generösa bidrag av organisationer och personer som vill stötta till en mer modern och hållbar bransch. Läs mer om Elevfonden här.

Under 2024 kommer Elevfonden att lansera olika initiativ och aktiviteter där erfarenheter och lärdomar passas vidare in i den nya generationen för att kunna driva svensk gastronomi framåt. Det första initiativet är en digital mentorkanal, Årets Kock Elevkanal, där gastronomiska profiler delar med sig av inspiration, erfarenheter och kunskap till nästa generation. Avsnitten finns att tillgå via vår Youtube-kanal och på vår hemsida.

Elevkanalen är en digital mentorkanal där gastronomiska profiler delar med sig av inspiration, erfarenheter och kunskap till nästa generation

Elevkanalen trailer

Ulrika är tävlingsledare för våra elevtävlingar och hon kommer att tipsa om vad du ska tänka på när du söker till Årets Kockelev

Tävlingstips med Ulrika Brydling

Tre tips från Desirée Jaks, Årets Kock 2023, inför ansökan till Årets Kock elevtävlingar

Ansökningstips med Desirée Jaks

Tre tips från Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, inför ansökan till Årets Kock elevtävlingar

Ansökningstips med Jessie Sommarström

Klas Lindberg som driver restaurang Portal, pratar om teamet, kunskap och vikten av ledarrollen i köket.

Kunskap, teamet & ledarskap i köket med Klas Lindberg, Årets Kock 2012

Häng med i Johan Jureskogs ostronskola där han visar hur man öppnar ostron på bästa sätt och vad som är viktigt att tänka på 

Ostronskola med Johan Jureskog

I denna video visar Johan Jureskog hur man steker den perfekta köttbiten och vad som är viktigt att tänka på för att få bästa resultat.

Laga kött på Johan Jureskogs vis

Benjamin Hellström, vinnare av Årets Kockelever 2021 och commis till Svenska Kocklandslaget, visar hur man lagar ett enkelt hollandaiseskum!

Laga Benjamins hollandaiseskum

Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, ger sina bästa tips till dig som är nervös inför första dagen i restaurangbranschen. Vi önskar er stort lycka till och välkommen till Sveriges bästa bransch!

Fredrik tipsar om första arbetsdagen 

Nu är det dags för många kockelever att söka sitt första jobb i branschen! Karl Ljung, Årets Kock 1999, ger sina bästa tips till hur du landar ditt drömjobb i restaurangbranschen.

Hur du landar ditt drömjobb!

Katarina Westlund, kocklärare på Dackeskolan i Mjölby, tipsar om varför du ska välja att läsa restaurangprogrammet på gymnasiet!

Välja restaurangprogrammet

bottom of page