Skip to main contentÅrets Kock Elevfond

ÅretsKockelever2019_vinnare_EbbaJosefinArvid_Dackeskolan_600x400_web

Hjälp oss att stötta nästa generations kockar genom ett bidrag till vår elevfond

För att Sveriges matscen ska kunna hålla samma höga nivå i framtiden krävs fler kockar. Årets Kock ansvarar för en hållbar återväxt i restaurangbranschen, och arbetar långsiktigt för att fler ska hitta in i de professionella köken och ge nästa generations matlagare rätt verktyg att lyckas.

Årets Kock har därför instiftat Årets Kock Elevfond som stöttar blivande kockar med kunskap, inspiration och vägledning. Under 2024 lanseras ett mentorprogram där erfarenheter och lärdomar passas vidare in i den nya generationen för att kunna driva svensk gastronomi framåt.

Var med och bidra till en mer modern och hållbar bransch, och hjälp kunskapen vandra vidare i framtiden – stötta Årets Kock Elevfond!

Vi behöver fler Hugos och Jessies i köken!

Tore Wretman skapade Årets Kock för att lyfta kockyrket och driva svensk gastronomi och sedan dess har vi världsberömda kockar som fortsätter att sätta Sverige på kartan. Samtidigt råder det akut brist på kockar – i skolkök, på lunchkrogen och kvartersrestaurangen. 

Årets Kock har startat en elevfond med ambition att lansera ett mentorprogram för att stötta framtidens matlagare med kunskap och inspiration.

Stöd vårt långsiktiga arbete genom att skänka en gåva. 

Vi behandlar dina uppgifter enligt vår policy om dataskydd. Tack för ditt bidrag!

  Summan som ni vill donera skickas som en faktura.

  Stort tack till:

  Johan Jureskog

  Stort tack till Johan Jureskog som har gett 100.000kr till nästa generations kockar. Alla pengar går till Årets Kock Elevfond för att lansera ett mentorprogram under 2024 för unga kockar. Nu fortsätter vi stötta framtidens kockar!

  Precis som Arla och Årets Kock visar med det här fantastiska initiativet brinner jag för vår bransch. Jag är oändligt tacksam för allt den gett mig och allt stöd jag haft. Barn och ungdomar är vår framtid. Det är min önskan att på alla sätt jag kan försöka göra den framtiden lite ljusare.

  Johan Jureskog

  Arla Pro

  Stort tack till Arla Pro som har bidragit med 200 000 kr för att stötta elevfonden och framtidens kockar! Under hösten 2023 startade Arla Pro en insamlingskampanj som uppmanade alla i branschen att stötta Årets Kock elevfond. Fonden ämnar under 2024 att lansera ett mentorprogram för att dela kunskap och inspiration till blivande kockar

  Den här insamlingskampanjen handlar om att kroka arm och skapa förändring tillsammans. Därför är vi på Arla så glada att flera generösa bidragsgivare valt att ansluta sig, och att Årets Kock faktiskt kan sjösätta sitt mentorprogram under 2024. Jag är övertygad om att det här initiativet kommer att bidra till att tända fler stjärnor i köken.

  Cecilia KockenVD Arla Sverige

  Spendrups Bryggeri

  Stort tack Spendrups för ert bidrag på 150 000 kr till Årets Kock elevfond! Tack vare flera generösa bidragsgivare kommer det bli verklighet.

  Initiativet till Elevfonden är klockrent. För oss på Spendrups är det självklart att stärka branschens framtid genom att stötta Arlas insamling till Elevfonden och vi uppmanar fler inom branschen att ansluta till fonden.

  Fredrik SpendrupVD Spendrups Bryggeri

  Tidigare vinnare av Årets Kock

  Tidigare vinnare av Årets Kock har gått samman och skänkt 150 000kr till vår elevfond! Klas Lindberg som varit engagerad i elevfonden lyfter vikten av att satsa på ungdomar och ser det som en självklarhet vara med i Arlas kampanjinsamling för att stötta vår elevfond. Stort tack till alla involverade kockar.

  Foto: Markus Crépin Sundström

  Vår bransch bygger på talang, passion och kunskap i köket. De elever som går i skolan just nu ska driva svensk gastronomi i framtiden. Självklart vill vi, tidigare vinnare av Årets Kock, vara med i Arlas insamling och bidra till Årets Kock elevfond.

  Klas LindbergÅrets Kock 2012

  Martin & Servera

  Stort tack till Martin & Servera för ert bidrag på 100 000 kr till Årets Kock Elevfond!

  Foto: Magnus Fond.

  Det här är ett väldigt bra initiativ som Martin & Servera självklart vill bidra till. Elevfonden har förutsättningen att bli precis den plattform som ungdomar med längtan till vår fantastiska bransch behöver. Att locka fler unga tjejer och killar till restaurangbranschen är en viktig framtidsfråga både för oss och för våra kunder.

  Liv ForhaugKoncernchef Martin & Servera-gruppen