Från och med 1 april öppnar Boulebar – med restauranger i Danmark och Sverige – upp möjligheten att dricksa igen. En effekt av Covid-19, hårdare konkurrens på arbetsmarknaden och uteblivna vinstmarginaler. ”Vi tyckte att dricks var ett smart men aningen förlegat belöningssystem som krånglade till det både för gästen och för oss själva. Så ägare, ledning och medarbetare tog gemensamt beslutet att sluta med dricks då för 8 år sedan. Ambitionen blev att istället hantera ersättning genom att erbjuda högre grundlöner, satsa på utbildning och medbestämmande, säger VD och grundaren Henrik Kruse. ”I kölvattnet av Corona har vinstmarginaler försvunnit helt och hållet för oss och många andra. Vi vill precis som alla andra i branschen också ha de bästa förmågorna i våra team. Idag är det svårare att vara attraktiv utan dricks. Våra medarbetare är oerhört viktiga för att skapa vår Boulebar-atmosfär som vi strävar efter varje dag”, avslutar Henrik Kruse.

Dricks ska hjälpa Boulebar i krisen

Restaurangvärlden