Taking too long? Close loading screen.

Nyhet

Är det din tur i år?

Viktiga datum för dig som vill tävla i Årets Kock 2019

Det är dags för Sveriges främsta kockar att planera för sin ansökan till Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. För de kockar som söker sig till tävlingen vågar vi lova ett spännande och utvecklande år.

Tävlingen består av tre delar

  1. En ansökan där inskickade recept precis som tidigare år bedöms helt anonymt.
  2. Ett kval där de tävlande får laga upp sitt inskickade recept samt ställas inför ytterligare prov i yrket, t.ex. att tillaga en rätt baserad på en hemlig råvarukorg.
  3. Slutligen en final där kockarnas matlagning, kunskap, erfarenhet och nerver återigen sätts på prov under ett flertal tävlingsmoment inför en jury med högt ställda krav.

Vinnare blir svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock 2019.

Jag hoppas att ni i branschen stöttar era duktiga kollegor som är nyfikna på tävlingen och att du som krögare pushar dina anställda att söka. För vissa är siktet redan inställt, men ibland behövs det en push för att våga satsa. Vi hoppas få se både tidigare tävlande och nya ansikten bland de sökande i år och att även fler kvinnor tar chansen.

Andreas Stenbergvd Årets Kock

För att ansöka måste du vara professionellt verksam kock, fylla 23 år senast under 2019 samt vara svensk medborgare. Du anmäler ditt tävlingsbidrag på aretskock.se. Anmälan är öppen från den 6 maj klockan 9.00 till 17 maj klockan 23.59. Sena bidrag accepteras inte.

Vilka kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen meddelas den 23 maj. Kvalet är den 12-13 juni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola i Stockholm. Tre månader senare, den 12-13 september 2019, avgörs vem som blir Årets Kock 2019 under en sprakande final som arrangeras på Annexet i Stockholm.