Skip to main content

Nyhet

Årets Rätt 2022

Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021 har skapat Årets Rätt.

Årets Rätt 2022 som är en vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli.

Idag lanseras Årets Rätt 2022 som är en vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli. En klimatsmart rätt som passar lika bra att njutas av ute i naturen som hemma i köket. Årets Rätt är skapad av Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021, regerande svensk mästare i professionell matlagning.

– Att skapa Årets Rätt 2022 har varit ett väldigt roligt uppdrag. Jag kände direkt att jag ville att rätten ska vara klimatsmart och enkel att tillaga men också inspirera till att använda en råvara som kanske inte är så vanlig som just vildsvin. Eftersom jag vann Årets Kock med bland annat en vildsvinsrätt känns det extra kul att inspirera fler att använda vildsvin i sin matlagning, säger Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021 som tagit fram Årets Rätt 2022.

Årets Rätt ska spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi. Den ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. Årets Rätt skapas alltid av regerande svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock.

– Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som förhoppningsvis blir uppskattade favoriter i Sverige, säger Andreas Stenberg, tävlingsordförande för Årets Kock.