Årets Kockelev & Årets Kockelever

Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Det är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.

Årets Kockelev och Årets Kockelever 2020

2019 stod Eric Hristov som vinnare efter en final med otroliga prestationer, spänning och nerver – som sig bör under en tävling. Nu är det dags för dig som går i åk3 och åk2 att söka till Årets Kockelev och Årets Kockelever.

Nytt för 2020

1. I år arrangeras kvalificeringstävlingar för att ta sig till finalen. Kvalen kommer att hållas på tre platser i landet:

  • vecka 10 Ryssby Gymnasiet
  • vecka 11 i Stockholm (skola bekräftas inom kort)
  • vecka 12 på Piteå Restaurangskola.

2. Finalen för den individuella tävlingen Årets Kockelev och lagtävlingen Årets Kockelever hålls vid två olika tillfällen: Årets Kockelev avgörs den 5 maj på Aveqia och Årets Kockelever avgörs i anslutning till finalen av Årets Kock – SM i professionell matlagning i september 2020.

Praktisk information

Tävlingsledare
Ulrika Brydling

Anmälan
Skickas senast den 7 februari 2020 till ulrika@brydling.se

Tävlingsuppgift
(LADDA NER)
Introduktion – tävlingsuppgifter och information
Årets Kockelev – åk3 anmälningsmall
Årets Kockelever – åk 2 anmälningsmall

Frågor?
Kontakta Ulrika på ulrika@brydling.se

Årets Kockelev och Årets Kockelever är en viktig pusselbit för oss i arbetet att bidra till ungdomars intresse för branschen och tillväxten generellt. Här får vi stifta bekantskap med nästa generations kockar och följa dem in i arbetslivet, vi kan inspireras av deras visioner och tankar samt såklart också bidra med kunskap och och erfarenhet som eleverna kommer att ha nytta av framåt . Vi hoppas också inspirera fler ungdomar att fortsätta tävla inom matlagning, och att vi ska återse de tävlande i Årets Kock – SM i professionell matlagning längre fram. 
signatur andreas stenberg

Andreas Stenberg

Historik