Taking too long? Close loading screen.

Nyhet

SYCA_2018_web
Årets Kockelev & Årets Kockelever

All information för dig som vill tävla i Årets Kockelev och Årets Kockelever- tävlingarna med hållbarhet i fokus.

Årets Kock relanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever. Final hålls i Stockholm under maj månad 2019 och därför är det hög tid för elever i gymnasiet åk 3 med tävlingsambitioner att planera sin anmälan. Även elever i åk 2 kan ansöka till en kvalificeringstävling där de främsta säkrar en plats till 2020 års lagfinal.

Hållbarhet i fokus
Tävlingarna har ett fokus på att lyfta hållbarhetsfrågorna och tydligt visa på hur mat kan lagas med omtanke både om oss själva och vår omvärld. De tävlande ska kunna motivera sin matlagning och menyval ur hållbarhetssynpunkt. Juryns bedömning kommer också att innehålla en specifik poängpost för menyns hållbarhet och det praktiska köksarbetet med tanke på både ekologisk och socioekonomisk hållbarhet.

Ulrika Brydling är projekt- och tävlingsledare. “Det känns otroligt kul att vi nu är igång med årets tävling. Det är ett jättespännande upplägg för de tävlande med både utmanande och roliga uppgifter, och intresset att delta är jättestort.”