Skip to main content

Nyhet

Årets Kockelev 2021

Emma Andersson vinnare av Årets Kockelev 2021.

Elegant och professionellt hantverk med bra samarbete. En väl sammansatt rätt med råvaror och tillagningsmetoder som kompletterar varandra.

Vinnare av Årets Kockelev 2021 är Emma Andersson från Sturegymnasiet i Halmstad!

Idag avgjordes finalen i Årets Kockelev på Restaurangakademien i Stockholm. 8 finalister från restaurangskolor runt om i Sverige gjorde upp om titeln Årets Kockelev 2021. Uppgiften var att laga upp en varmrätt på en råvarukorg med tema vår där gös var en obligatorisk råvara.

Motiveringen av vinnarbidraget lyder: elegant och professionellt hantverk med bra samarbete. En väl sammansatt rätt med råvaror och tillagningsmetoder som kompletterar varandra. Här har det skapats en smakpalett med tydlig vårkänsla och vi är säkra på att vi kommer få se mer av Emma Andersson i framtiden.

På andra plats kom Simon Ahlström – Mjölbygymnasiet, Dackeskolan i Mjölby och på tredje plats kom Sebastian Gornitzka från Stockholm Hotell och Restaurangskola.

-Det har varit ett otroligt starkt startfält som har lagat upp fantastiskt fina tävlingsbidrag. Det är verkligen generellt hög nivå på rätterna och det märks att dessa unga kockar har satt siktet högt inför framtiden, säger Ulrika Brydling, tävlingsledare för Årets Kockelev.

Årets Kockelev arrangeras av Årets Kock AB  tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling.

-Årets Kockelev är en viktig pusselbit för oss i arbetet att bidra till ungdomars intresse för branschen och tillväxten generellt. Här får vi stifta bekantskap med nästa generations kockar och följa dem in i arbetslivet. Vi hoppas också inspirera fler ungdomar att fortsätta tävla inom matlagning, och att vi ska återse de tävlande i Årets Kock – SM i professionell matlagning längre fram, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock.

Tävlingen Årets Kockelev är den största satsningen som görs mot kockelever i årskurs 3 under gymnasietiden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.

Här är alla 8 finalister
Cornelia Larsson – Apelrydsskolan, Båstad
Elisa Kvarnström – Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Emma Andersson -Sturegymnasiet, Halmstad
David Edvardsson – Ester Mossesons Gymnasiet, Göteborg
Disa Engdahl- Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Oscar Brynfors – Elof Lindälvsgymnasium, Kungsbacka
Sebastian Gornitzka- Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm
Simon Ahlström – Mjölbygymnasiet Dackeskolan,

För mer information, kontakta:
Andreas Stenberg, VD Årets Kock
Andreas.stenberg@aretskock.se  telefon 070-924 21 57

Ulrika Brydling, Tävlingsledare Årets Kockelev,
ulrika@brydling.se