Skip to main content

VEM BLIR ÅRETS KOCK?
TÄVLINGEN AVGÖRS DEN 19 OKTOBER

Se finalen kl 21.00 på Sjuan och på TV4 Play den 19 oktober!
Arets Kock final 2020
Se finalen 21.00 på Sjuan och TV4 Play
NYHETER

Möt finalisterna i Årets Kock 2023

Här har ni dem, de åtta kockarna som är i final i Årets Kock 2023 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns flera rutinerade tävlingskockar som tidigare har stått i kvalfinal eller final tidigare år, men även ett antal debutanter. Tävlingen avgörs den 19 oktober på Annexet i Stockholm och sänds på TV4 Play och i Sjuan. Finalisterna tävlar i flera moment under dagen och på kvällen koras vinnaren av Årets Kock 2023.

Se finalen i Årets Kock 2023 kl 21.00 den 19 oktober
Spesso

Desirée Jaks

“Jag vill få möjligheten att ha en tyngre röst i utvecklandet av branschen där vi kan jobba hållbart längst med hela kedjan och få branschen mer attraktiv för nya generationer.”

Lär känna Desirée
SK mat och människor

Henric Herbertsson

“Att kunna vinna och titulera sig som Årets Kock är något som jag alltid har drömt om!”

Lär känna Henric
OM gastronomi

Oskar Persson

“Jag vill vinna för att utveckla mig själv, samt att jag i framtiden vill vara med att driva tävlingen framåt från andra sidan köket.”

Lär känna Oskar
Limitless Food Creations AB/Swedish Taste

Christian Siberg

“Årets Kock är en bra plattform och gör det möjligt att få en chans att vara med och utbilda samt påverka svensk gastronomi.”

Lär känna Christian
Chefly

Marcus Bremdal

“Jag är och har varit sugen på att öppna en egen restaurang och tror att en vinst i Årets Kock kan ge mig rätt möjlighet för att kunna förverkliga denna dröm. En vinst i Årets Kock skulle betyda allt för mig.”

Lär känna Marcus
Restaurang Signum

Markus Pettersson

“Att tävla i Årets Kock är något jag alltid har velat göra. Jag har under hela min karriär aldrig tävlat i matlagning. Nu känner jag att det är dags för mig att utmana mig själv, vidga mina vyer och se ifall att tävla är något för mig ändå!”

Lär känna Markus
Restaurang ROT (pop-up)

Luqaz Ottosson

“Jag har följt Årets Kock sedan jag var barn och har alltid tyckt att det är en spännande och inspirerande tävling som jag gärna skulle vilja vinna en dag.”

Lär känna Luqaz
Taste by Louise

Louise Johansson

“Jag vill vinna för att jag älskar att tävla i matlagning. Det är roligt att utvecklas genom Årets Kock och efter att ha tävlat två gånger tidigare är jag extremt sugen på att vinna Årets Kock 2023.”

Lär känna Louise

SE FINALISTERNA I NYHETSMORGON

Varje måndag fram till finalen får ni möta finalisterna i Årets Kock när de lagar mat i Nyhetsmorgon!

INSPIRATION FRÅN VÅRA PRESENTATÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS

Årets Kock presenteras av Arla och Spendrups. Tack vare våra fantastiska partners och samarbeten kan Årets Kock – SM i professionell matlagning genomföras varje år. Här kan ni ta del och inspireras av våra partners produkter och erbjudanden:

VÅRA PRESENTATÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS