Skip to main content

Grattis till Desirée Jaks, Årets Kock 2023!

Arets Kock final 2020
Se finalen på TV4 Play
NYHETER

Finalen i Årets Kock 2023

Årets Kock 2023

Den 19 oktober avgjordes finalen i Årets Kock 2023 – SM i professionell matlagning. I startfältet fanns flera rutinerade tävlingskockar som tidigare har stått i kvalfinal eller final tidigare år, men även ett antal debutanter. Finalisterna tävlade i flera moment under dagen och vinnaren blev Desirée Jaks, Årets Kock 2023!

Se finalen i Årets Kock 2023 på TV4 Play
Spesso

Desirée Jaks

“Jag vill få möjligheten att ha en tyngre röst i utvecklandet av branschen där vi kan jobba hållbart längs med hela kedjan och få branschen mer attraktiv för nya generationer.”

Total poäng: 752,5 av 800

Lär känna Desirée
SK mat och människor

Henric Herbertsson

“Att kunna vinna och titulera sig som Årets Kock är något som jag alltid har drömt om!”

Total poäng: 740 av 800

Lär känna Henric
OM gastronomi

Oskar Persson

“Jag vill vinna för att utveckla mig själv, samt att jag i framtiden vill vara med att driva tävlingen framåt från andra sidan köket.”

Total poäng: 717 av 800

Lär känna Oskar
Limitless Food Creations AB/Swedish Taste

Christian Siberg

“Årets Kock är en bra plattform och gör det möjligt att få en chans att vara med och utbilda samt påverka svensk gastronomi.”

Total poäng: 649,5 av 800

Lär känna Christian
Restaurang Signum

Markus Pettersson

“Att tävla i Årets Kock är något jag alltid har velat göra. Jag har under hela min karriär aldrig tävlat i matlagning. Nu känner jag att det är dags för mig att utmana mig själv, vidga mina vyer och se ifall att tävla är något för mig ändå!”

Total poäng: 624 av 800

Lär känna Markus
Chefly

Marcus Bremdal

“Jag är och har varit sugen på att öppna en egen restaurang och tror att en vinst i Årets Kock kan ge mig rätt möjlighet för att kunna förverkliga denna dröm. En vinst i Årets Kock skulle betyda allt för mig.”

Total poäng: 608 av 800

Lär känna Marcus
Restaurang ROT (pop-up)

Luqaz Ottosson

“Jag har följt Årets Kock sedan jag var barn och har alltid tyckt att det är en spännande och inspirerande tävling som jag gärna skulle vilja vinna en dag.”

Total poäng: 594 av 800

Lär känna Luqaz
Taste by Louise

Louise Johansson

“Jag vill vinna för att jag älskar att tävla i matlagning. Det är roligt att utvecklas genom Årets Kock och efter att ha tävlat två gånger tidigare är jag extremt sugen på att vinna Årets Kock 2023.”

Total poäng: 559,5 av 800

Lär känna Louise

INSPIRATION FRÅN VÅRA PRESENTATÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS

Årets Kock presenteras av Arla och Spendrups. Tack vare våra fantastiska partners och samarbeten kan Årets Kock – SM i professionell matlagning genomföras varje år. Här kan ni ta del och inspireras av våra partners produkter och erbjudanden:

VÅRA PRESENTATÖRER OCH SAMARBETSPARTNERS