Skip to main content

Nyhet

Martin Moses vinner Årets Kock 2019
Årets Kock 2020

Stort intresse för Årets Kock 2020

Stort intresse för Årets Kock 2020 – ansökningarna har gått upp med över 10% och kvinnliga sökande har ökat med 50%.

När ansökan till Årets Kock 2020 – SM i professionell matlagning stängde vid midnatt igår hade drygt 10% fler ansökningar kommit in jämfört med förra året. Antalet kvinnliga sökande har gått upp med 50%.

– Det känns fantastiskt att intresset för att söka till Årets Kock ökar från år till år och att vi ser att fler kvinnor söker känns extra roligt. Med tanke på de tuffa tider restaurangbranschen befinner sig i så är härligt att se att så många kockar runt om i Sverige laddar för att vara med i Årets Kock 2020, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock.

På måndag den 18 maj sker den första uttagningen när juryordförande, Tommy Myllymäki, tillsammans med jury ska utse vilka, av de 68 ansökningar som har kommit in, som ska gå vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni.  Finalen i Årets Kock sker i september.

Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som  ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki.