Årets tävling & finalister 2024
Möt årets finalister i SM i professionell matlagning!
Möt finalisterna
Michael Andersson
Restaurang: Celeste / Frilans Petite Gastronomi
Plats: Stockholm
Matfilosofi? Min matfilosofi handlar om att laga enkel och god mat med nya utryck, där inspirationen kommer från traditonella grunder.
Varför vill du vinna? För att kunna fortsätta utveckla mig själv som kock och min matlagning."
Lars Niklasson
Restaurang: ISS Facility Services, Danske Bank
Plats: Stockholm
Matfilosofi? Mycket smaker och känsla, jag brinner absolut för närproducerade råvaror och kvalitetsprodukter men tar gärna inspiration vart som helst ifrån!
Varför vill du vinna? Jag skulle vilja vinna Årets kock för de skulle ge massa möjligheter att få laga mer mat till flera, en riktigt bra språngbräda om man vill öppna egen restaurang i framtiden och så sjukt kul!
Harald Linder
Restaurang: Persona
Plats: Stockholm
Matfilosofi? Jag har alltid haft en stor kärlek till råvaror och producenter. Älskar att kunna träffa bönder som gör något de brinner för och få chansen att förädla deras råvaror.
Varför vill du vinna? Jag älskar att tävla och utmana mig själv, och matlagning är det jag brinner för. Att vinna Årets Kock hade varit en dröm från barndomen som blivit verklighet.
Magnus Åkerström
Restaurang: Bibliothek
Plats: Stockholm
Matfilosofi? Höga smaker och oväntade kombinationer. Norden ligger närmst hjärtat men svänger gärna ut och kombinerar med andra kulturer.
Varför vill du vinna? Jag älskar att vinna och jag vill alltid utvecklas inom matlagningen. Att bli Årets Kock 2024 vore ett enormt steg på vägen!
Tobias Arndt
Restaurang: Aristo
Plats: Stockholm
Matfilosofi? God och smakrik mat, råvaran i fokus helt klart, alltid försöka välja dem bästa råvarorna både i miljötänk och smak.
Varför vill du vinna? Jag vill vinna Årets Kock för att det har alltid varit en dröm och vill öppna eget i framtiden.
Mikael Feuk
Restaurang: Gastro Gaspari
Plats: Flyinge
Matfilosofi? Det måste vara gott! Gärna lokala råvaror.
Varför vill du vinna? För att knyta nya kontakter, utveckla mig själv och min restaurang samt att det har alltid varit en dröm sedan barnsben.
Nyheter från Årets Kock
Här är tävlingsgruppen för Årets Kock 2025
Michael Andersson blir Årets Kock 2024
Årets Kock 2024: Laga mat med en klimatbudget - inom planetens gränser
Finaluppgift: Tema Husman – En kreativ tolkning av Tore Wretmans Kåldolmar