Skip to main content

Intervju:

Årets Kock
VD Årets Kock

Tre frågor till
Andreas
Stenberg,
ny VD för
Årets Kock
som vill basa
över tävlingen.

Som VD för Årets Kock kommer du att basa över tävlingen Årets Kock, men även handskas med Sveriges ledande kockar. Hur duktig är du själv i köket?
– Hemma i mitt eget kök anser jag mig nog vara fullt duglig, min familj kan till och med uppskatta min hemlagade mat framför restaurangmat ibland. För mig är det ett väldigt gott betyg!

I veckan tar du över ansvaret för tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning. Du har ju din bakgrund i event- och tv-branschen. Vad har du för relation till restaurangbranschen?
– Förutom genom att vara en frekvent restauranggäst i och utanför Sverige så fascineras jag av alla yrken med passion. Restaurangbranschen, och kanske framförallt kockyrket, har frontats av eldsjälar och plikttrogna arbetsmyror under så lång tid, och i mitt nya uppdrag kommer jag få chansen att skapa min egen bild av branschen.

Om du satt i juryn nästa år, vilken rätt skulle man servera för att imponera på dig?
– Själv älskar jag italiensk mat, men om jag skulle sitta i juryn hade jag nog letat efter något unikt som jag inte sett tidigare. Innovatörer imponerar på mig i alla professioner.

Andreas Stenberg
VD Årets Kock