1988

admin Tidigare tävlingar

Finalen ägde rum den 1 februari, 1989 på på Jordbrukets Provkök i Stockholm.

Årets Kock 1988 blev Kristina Petterson, kock på Värdshuset Flottaren i Vansbro. Kristina fick juryn på fall med rätten:

Svamp- och kräftfylld abborrfilé i rispapper”.

Tävlingsregler:
Tre aspekter bedöms för varje rätt: Smak, utseende och helhetsintryck. 
Maxpoäng är 15 som sedan delas med antalet jurymedlemmar.
Inga krav på mejeriprodukter men användandet av ”lokala råvaror” värdesattes.

NamnRestaurangOrtRätt
Martin WernerRestaurang Michel xStockholmHälleflundra i knaperstekt potatisskorpa
Svante KarlssonNils-Emils BakfickaStockholmSprängd lammstek med kalvbrässfärserade små kålhuvuden och Karl-Johan svamp samt kok Visingsö-potatis
Mikael LeitnerHotel SheratonStockholmKantarellfärserad pärlhöna med två såser
Roland PerssonDaily News CaféStockholmStekt rimmad sörgårdskyckling med varm grönsakssallad i ingefärsbuljong samt purjonötsbröd
Göran Pändel-BerggrenPharmacias huvudkontorUppsalaKaninfärserad lammbringa med syltade rönnbär och rotfruktskaka
Dan LexöPanorama HotelGöteborgHummersilhuett
Melker AnderssonRestaurang AkvarellHalmstadÄppel- och ingefärsklädd harrygg med korv gjord på lever
Kristina PettersonVärdshuset FlottarenVansbroSvamp- och kräftfylld abborre i rispapper.

Galamiddag och prisutdelning hölls på Operaterrassen i Stockholm.