Semifinalsjury Årets Kock 2017

Filip Svensson Årets Kock Blogg


Jury i finalen av Årets Kock 2013. Från vänster: Anders Vendel, Stefano C
atenacci och Leif Mannerström.



18 kockar ska bli 8. Den 23 november avgörs semifinalen av Årets Kock 2017 på Helsingborg Arena, och 14 jurymedlemmar har den svåra uppgiften att plocka ut årets finalister. Bland juryns medlemmar hittar du några av Sveriges största kockar t.ex. Stefano Catenacci, Sayan Isaksson och Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008. Här kan du läsa mer om juryns medlemmar!


106_16264555887_o

Stefano Catenacci – Hovtraktör, Operakällaren

Stefano Catenacci är en av restaurangbranschens största mest välrenommerade profiler och är Operakällarens köksmästare sedan 1996. År 2012 blev han även utsedd till Hovtraktör.

Silvermedalj i Årets Kock 1999, förstaplats i Nordiska Mästerskapen 2000, Kockarnas Kock 2000, Årets Werner 2008.

Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996

Jonas Dahlbom – Årets Kock 1996,Gröna Lund

Jonas Dahlbom vann Årets Kock 1996 och har representerat Sverige i Bocuse d’Or 2005, där han kammade hem fjärde plats. 2014-2015 coachade han Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, till ett EM-guld och VM-brons i samma  tävling.

Årets Kock 1996, fjärde plats i Bocuse d’Or 2005

Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987

Fredrik Eriksson – (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro Värdshus och Restaurang Asplund

Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987, är juryns ordförande och har en lång erfarenhet inom restaurangbranschen. Fredrik är aktiv i allt mellan utbildningen av nästa generations kockar på Restaurangakademien till krögare på två egna restauranger.

Årets Kock 1987, medlem i Svenska Kocklandslaget 1988-1990, Kockarnas Kock 1994, Årets Werner 2001, Hederspris White Guide 2009

Sayan Isaksson

Sayan Isaksson – Esperanto

Tre av Sayan Isakssons restauranger utsågs till topp 32 i Sverige av White Guide 2016, varav Esperanto på första plats.

OS-Guld med Svenska Kocklandslaget 2004, Kockarnas Kock 2014

Stefan Karlsson, Årets Kock 1995

Stefan Karlsson – Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen

Stefan Karlsson driver SK Mat & Människor och tre andra restauranger i Göteborg, och SK belönades med en stjärna i Guide Michelin ett år efter öppnandet. 2015 blev han invald i Visita Hall of Fame.

Årets Kock 1995, Gastronomiska akademiens guldmedalj 2000, medlem i Svenska Kocklandslaget 1993-1996, invald i Visita Hall of Fame

Henrik Norström

Henrik Norström – Lux restauranger

Henrik Norström driver Lux Dag för Dag, men har tidigare representerat Sverige i Bocuse d’Or, där han nu sitter som President för det svenska teamet

Silver i Bocuse d’Or 2001, President för Sverige i Bocuse d’Or sedan 2014

Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008

Tom Sjöstedt – Årets Kock 2008, Lilla Ego

Tom Sjöstedt vann Årets Kock 2008 och driver till vardags restaurangen Lilla Ego i Stockholm tillsammans med Daniel Räms, Årets Kock 2013. På Lilla Ego är även Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, verksam.

Årets Kock 2008, OS-Guld 2012 och VM-guld 2006 med Svenska Kocklandslaget

Peter J Skogström, Årets Kock 2006

Peter J Skogström – Årets Kock 2006, Mat & Vin Slottsparken och Smarta kök by P&P

Efter vinsten i Kockarnas Kamp 2015 blev Peter J Skogström en av Sveriges mest välkända kockar, och har tidigare representerat Sverige med Svenska Kocklandslaget mellan 1998-2004.

Årets Kock 2006, 2 OS-guld och 2 VM-Guld med Svenska Kocklandslaget

Paul Svensson

Paul Svensson – Fotografiskas restaurang

Paul Svensson är född och uppväxt i Helsingborg men driver idag prisbelönta Fotografiskas Restaurang i Stockholm. Paul har även tävlat i Bocuse d’Or för Sverige.

Femte plats i Bocuse d’Or 2003

Malin

Malin Söderström – Moderna museet och Restaurang Hjerta

Malin Söderström driver två restauranger i Stockholm och har en tävlingsbakgrund med 5 år i Svenska Kocklandslaget. Hon ansvarade för nobelmiddagen 2011 och blev vald till Årets Krögare på Restauranggalan 2014.

Årets Krögare 2014, medlem i Svenska Kocklandslaget

50_16263774717_o

Håkan Thörnström – Thörnströms kök

Håkan Thörnström driver restaurangen Thörnströms kök i Göteborg sedan öppningen 1997, och är  rutinerad i tävlingssammanhang som både deltagare och jurymedlem. Han blev den yngste medlem någonsin i Svenska Kocklandslaget vid 20 års ålder och har varit domare i Kock-OS i Erfurt 2004.

Medlem i Svenska Kocklandslaget 1988-1996, Jurymedlem OS i Erfurt 2004, Årets Nationalrätt 2009, vinnare Kockarnas Kamp 2013

Sandor Szilagyi

Sandor Szilagyi – Representant Arla, KAM

Sandor Szilagyi representerar guldpartnern Arla i semifinalsjuryn.

Övedskloster

Hans Ramel – Representant LRF, nötköttsföretagare Övedskloster

Hans Ramel driver Övedsklosters gods i Skåne där han bland annat föder upp nötkreatur av rasen Aberdeen Angus. Han arbetar aktivt med att stödja och utveckla lokalt skånskt mathantverk och är även medgrundare till innovativa start-up företaget Cowfunding.

Ulrika Brydling

Ulrika Brydling – Brydlings

Ulrika var med och startade föreningen Ekokockar som håller i kock- och bagartävlingar för att sprida kunskapen om ekologisk matlagning. Ulrika tränade juniorkocklandslaget inför OS-2008, gett ut kokböcker, recept utvecklat åt olika företag och tidningar, hållit kurser och föreläsningar.

Semifinal Årets Kock 2007, medlem i Team Milko med regionalt guld i OS 2004, silver i VM 2006, tränare för Juniorkocklandslaget 2008


Semifinalen av Årets Kock 2017 kommer även att sändas live här på www.aretskock.se, missa inte det! 

Filip Svensson

Filip Svensson

Årets Kock AB
Filip Svensson

Latest posts by Filip Svensson (see all)