Sebastian Thureson


Om

Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm

Född 1989

Tävlar med Rådjurssadel ”ras el hanout” med saltbakade rödbetor och rotselleri serveras med kryddiga viltblodsflarn samt svartvinbär, ingefära och koriander.

Bosatt i Stockholm

Uppväxt i Stockholm

Tidigare arbetsplatser:

Fredsgatan 12 och Fotografiskas restaurang, Stockholm.

Meriter vid tidigare matlagningstävlingar:

Årets Kock 2014 final.

Filosofin bakom din matlagning?

Ju färre ingredienser som används desto renare smakbild. Skapar en fullständig smakbild med så få komponenter som möjligt.

Inspiration i skapandet av tävlingsrätten/-receptet:

Det var naturligt att det skulle bli vilt eftersom jag själv jagar. Att det blev rådjur var för att det är en stor del av det vi jagar. Min rätt återspeglar svenska råvaror, men inte med den klassiskt svenska smaken.

Vilka är dina kockförebilder?

Många. Kan inte välja ut någon.

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård

Semifinalsrätt

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård