Föreningen Årets Kock

Den som vinner tävlingen Årets Kock har möjlighet att efter sitt vinnarår bli medlem i Föreningen Årets Kock. Föreningen arbetar för att utveckla och sprida den moderna svenska gastronomin, både i Sverige och utomlands, samt att värna om matlagning med råvaror av högsta kvalitet och äkta ursprung.Föreningen Årets Kock bildades 1996 och har idag 26 medlemmar samt invalda hedersmedlemmar som Mathias Dahlgren, Melker Andersson och Magnus Johansson. Ordförande i Föreningen Årets Kock är Anders Dahlbom Wettergren.
I över tio år har föreningen samarbetat med Nobelstiftelsen och Stadshusrestauranger kring Sveriges mest prestigefulla måltid, Nobelmiddagen, för att lyfta fram svensk gastronomisk kultur vid ett evenemang med betydande lyskraft. Att anordna Nobelmiddagen är en utmaning som kräver extraordinär ambition och exakthet i planering, logistik och samordning. Fredrik Eriksson och Gert Klötzke sitter med i Nobelstiftelsens referensgrupp gällande mat och dryck.

Föreningen Årets Kock logotyp