Olle Broström


Om

Olle Broström, Fotografiskas restaurang, Stockholm

Född 1995

Tävlar med Simgus kviga med sitt eget talg, olika texturer på rotselleri med ingefära och hasselnöt.

Bosatt i Stockholm

Uppväxt i Träkumla utanför Visby

Tidigare arbetsplatser:

Lilla Bjers Gårdskrog, Visby

Meriter vid tidigare matlagningstävlingar:

Årets Kockelev 2014 guldmedalj.

Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning?

Att inte krångla till det för mycket.

Inspiration i skapandet av tävlingsrätten/-receptet:

Haft samarbete med Ejmunds Gård på Gotland och det inspirerade mig till att skapa en rätt av deras ryggbiff.

Vilka är dina kockförebilder?

Alla cheferna på Fotografiskas restaurang, inte minst Paul Svensson, Stockholm och Luqaz Ottosson, Luqaz Mat, Visby.

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård

Semifinalsrätt

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård