Svensk Fågel förlänger avtal

Filip Svensson Nyhet

Logga Svensk FågelVi är väldig stolta och glada över att Svensk Fågel förlänger samarbetsavtalet med Årets Kock och hänger med på resan framåt, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.

Kyckling och kalkon är hett inom matlagning och i den gröna kosten är det vita proteinet ett perfekt tillbehör. Vi äter allt mer fågel i Sverige och konsumerade 2016 hela 23,6 kg per person, en ökning med 5,4 procent från året innan. Dessutom väljer allt fler svensk kyckling och kalkon.

Svensk Fågel är branschorganisation för svensk matfågelproduktion och uppfödning. Medlemmarna står för 98 procent av matfågelproduktionen i Sverige och har som mål att ta fram världens bästa kyckling och kalkon.

Det är roligt att få fortsätta jobba ihop med Årets Kock. Det finns en hel del nya upplägg som ska bli spännande att få vara med på. Att jobba tillsammans med duktiga kockar, såväl gamla som blivande vinnare är mycket givande för oss i branschen för att fortsätta utvecklas framåt, säger Maria Donis vd Svensk Fågel.