Nyheter inför Årets Kock 2018

Filip Svensson Nyhet

Inför jubileumsåret 2018 har Årets Kock genomfört ett omfattande varumärkesarbete och kommer att satsa på att höja standarden i branschen och forma svensk matkultur. Tävlingen har tidigare varit ett branschevent, men i och med jubileet kommer tävlingen att öppnas upp för konsumenter som kan inspireras av de professionella matlagarna. Finalen kommer att genomföras i Stockholm under två dagar, den 28-29 september 2018, vilket är i en ny råvarusäsong för finalen. Detta kan förändra utmaningarna för de tävlande kockarna.

 Detta behöver du veta inför Årets Kock 2018

  • Finalen i Årets Kock 2018 sker i Stockholm den 28-29 september 2018.
  • För att tävla ska du ha fyllt 23, vara svensk medborgare och vara professionellt verksam inom matlagning.
  • I urvalsprocessen inför tävlingen kommer de ansökande skicka in recept på tävlingsrätten samt CV med referenser. Liksom tidigare kommer en uttagning ske där åtta finalisterna sållas ut. Utöver matlagning kommer fler tävlingsmoment att införas i finalen.
  • Tidigare vinnare kan försvara sin SM-titel och ansöka om att tävla.
  • Vinnaren av Årets Kock 2018 kommer få en prissumma på 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi.

Andreas Stenberg är ny vd för Årets Kock

Inför satsningen har Årets Kock rekryterat en ny VD, Andreas Stenberg:

– Att leda Årets Kock känns som en väldigt spännande, rolig och utmanande uppgift. Vi ser fram emot att utveckla och förnya både varumärket samt tävlingen och därigenom säkra att Årets Kock kan leda svensk gastronomi in i framtiden. Det kommer att bli tuffare, men det är mödan värt då vinnaren får en prissumma tillsammans med sin SM-titel.

Anmäl dig till vår maillista – mer info februari 2018

Mer information publiceras på www.aretskock.se den 1 februari 2018. Har du inte redan anmält dig till vår maillista så kan du göra det i länken nedan. Du får du alla information skickad direkt till din mailadress när den finns tillgänglig!

>Här kan du anmäla din mailadress