Finalisterna i Årets Kock 2015 klara

Rasmus Ragnarsson Nyhet

I Umeå idag blev det klart vilka fyra kockar som går vidare från Sista chansen till finalen i Årets Kock 2015 – SM i professionell matlagning. Vinnarna är, utan inbördes ordning, Saori Ichihara, Emma Erlandsson, Thomas Sjögren och Daniel Engellau. Sedan tidigare är Daniel Müllern, David Lundqvist, Anders Karlsson och Markus Westh klara för final.

Sista chansen i Umeå var en tuff utmaning för de åtta kockar som fått högst poäng av juryn i semifinalerna, semifinalvinnarna borträknade. Fyra finalplatser av total åtta stod på spel. De som går vidare till final i Årets Kock 2015 är Daniel Engellau, Emma Erlandsson, Saori Ichihara och Thomas Sjögren.

daniel en emma123 saoriportratt thomassjogren-port

Daniel Müllern, David Lundqvist, Anders Karlsson och Markus Westh är direktkvalificerade för final eftersom de tog varsin finalplats i semifinalerna tidigare i höst.

AndersP MarkusP davidlundqvist portratt-dm

De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2015 den 5 februari i Göteborg är:


Daniel Müllern,
Ystad Saltsjöbad, Ystad
David Lundqvist, Operakällaren, Stockholm
Anders Karlsson, The Absolut Company, Stockholm
Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm
Saori Ichihara, Shibumi, Stockholm
Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
Thomas Sjögren, Swedish Taste, Göteborg
Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen avgörs i två semifinaler, en Sista chansen och en final. I år avgjordes semifinalerna i Halmstad och Borlänge samt Sista chansen i Umeå. Den 5 februari 2015 är det final i Göteborg.