3 frågor till Andreas Stenberg

Madeleine Landley Nyhet

ANDREAS STENBERG, NY VD FÖR ÅRETS KOCK

Hej Andreas! I veckan tar du över ansvaret för tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning. Om du satt i juryn nästa år, vilken rätt skulle man servera för att imponera på dig?
– Själv älskar jag italiensk mat, men om jag skulle sitta i juryn hade jag nog letat efter något unikt som jag inte sett tidigare. Innovatörer imponerar på mig i alla professioner.

Som VD för Årets Kock kommer du att basa över tävlingen Årets Kock, men även handskas med Sveriges ledande kockar. Hur duktig är du själv i köket?
– Hemma i mitt eget kök anser jag mig nog vara fullt duglig, min familj kan till och med uppskatta min hemlagade mat framför restaurangmat ibland. För mig är det ett väldigt gott betyg!

Du har ju din bakgrund i event- och tv-branschen. Vad har du för relation till restaurangbranschen?
– Förutom genom att vara en frekvent restauranggäst i och utanför Sverige så fascineras jag av alla yrken med passion. Restaurangbranschen, och kanske framförallt kockyrket, har frontats av eldsjälar och plikttrogna arbetsmyror under så lång tid, och i mitt nya uppdrag kommer jag få chansen att skapa min egen bild av branschen.