Martin Hansen


Om

Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund

Född 1978

Tävlar med Marulk från Island, bläckfisk, broccoli, rädisbönor och fänkålsdill.

Bosatt i Bunkeflostrand

Uppväxt i Barsebäck

Tidigare arbetsplatser (restauranger/ort):

Skanörs gästifvaregård, Skanör, Saison, Köpenhamn, Petri Pumpa, Malmö.

Meriter vid matlagningstävlingar: 3 finaler i Årets Kock 2002 final, Årets Kock 2008 final, Årets Kock 2012 final, Skåne Kulinar 2014 VM, Skåne Kulinar 2016 OS- guld.

Filosofin bakom din matlagning?

Rak, låter råvaran prata sitt tydliga språk och smaka som de ska smaka.

Inspiration i skapandet av tävlingsrätten/-receptet:

Lokala produkter influerade av nordiska råvaror. Baserat på nordisk matlagning.

Vilka är dina kockförebild?
Ann-Sophie Pic, Maison Pic, Valence, Frankrike och Thomas Drejing, Petri Pumpa, Malmö.

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård

Semifinalsrätt

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård