Magnus Persson


Om

Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm

Född 1981

Tävlar med Svartvinbärsstekt dovhjortrygg med rotselleri, kålrabbi och äpple.

Bosatt i Bandhagen

Uppväxt i Stockholm

Tidigare arbetsplatser (restauranger/ort):
Franska Matsalen, Konstnärsbaren, Långbro Värdshus, Carl Michael, Godthem. Samtliga i Stockholm.

Meriter vid matlagningstävlingar:

Årets Unga Kock 2005 guldmedalj, Årets Kock 2008 semifinal, Årets Kock 2010 bronsmedalj, Årets Kock 2011 semifinal.

Filosofin bakom din matlagning?
Värnar om grunderna och utvecklar. Rustik matlagning med modern finish.

Inspiration i skapandet av tävlingsrätten/-receptet:
Tanken är söndagsstek i modern tappning, svartvinbär och rotselleri gifter sig bra ihop.

Vilka är dina kockförebilder?

Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland samt Alain Ducasse och Michel Bras, vilka båda har ett flertal restauranger i världen.

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård

Semifinalsrätt

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård