Luqaz Ottosson


Om

Luqaz Ottosson, Luqaz Mat, Visby

Född 1986

Tävlar med Svampfylld vaktel glaserad med björksirap, glödbakad sötpotatis, maitakiesvamp, och vinägerstekt lök.

Bosatt i Visby

Uppväxt i Eksjö

Tidigare arbetsplatser:
Dahlboms på Torget, Åre, Kung Carls bakficka och Konstnärsbaren, Stockholm, 50 kvadrat, Visby, Furillen, Furillen, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.

Meriter vid tidigare matlagningstävlingar:

Årets Unga Kock 2012 guldmedalj, Årets Ekokock 2014 guldmedalj.

Filosofin bakom din matlagning?

Tänker hållbar matlagning, gärna ekologiskt, närproducerat och i säsong. Ta hand om råvarorna.

Inspiration i skapandet av tävlingsrätten/-receptet:

Cyklade genom hela Sverige från syd till norr i somras och besökte olika producenter och gårdar. Lagade mat tillsammans med dem och de inspirerade mig till min rätt. Allt från keramiken till maten är från gårdar och producenter som jag besökt.

Vilka är dina kockförebilder?
Mamma, Ulrika Brydling, Brydlings, Stockholm och Fredrik Malmstedt, 50 kvadrat, Visby.

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård

Semifinalsrätt

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård