Tomas Diederichsen Årets Kock 2011

Namn: Tomas Diederichsen
Född och uppväxt: Född den 16 maj 1979, uppväxt i Stockholm/Lidingö
Bosatt: Stockholm/Lidingö
Jobbar på: Restaurang Tegelbacken, driver även sommarrestaurangen Varvet på Högmarsö
Jobbat på: Ulfsunda Slott, Villa Söderås, Frippes, Skoghem & Wijk, NOGA
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Sveriges Köttkock 2007
Favorit i mejeridisken? Smör och gräddfil
Favoritbonde? Stefan Sellin på Domta Gård
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning?
Bra råvaror med enkel tillagning. Mat ska vara gott. Men även kännas intressant att äta. Man ska bli överraskad som gäst.
Hur utvecklar du dina recept?  
Genom att provlaga, smaka, och analysera.
Vem inspirerar dig? 
Inspiration kan komma från olika saker. Kollegor, resor, naturen, tidningar, böcker mm.
Vad driver dig?
Viljan att utvecklas och glädjen till mat. Att ha vilja att ständigt utvecklas och bli bättre på det jag gör idag.

Videos