Tom Sjöstedt Årets Kock 2008

 

Namn: Tom Sjöstedt
Född och uppväxt: Född den 5 september 1975, uppvuxen i Gusum, Östergötland
Bosatt: Södermalm, Stockholm
Jobbar på: Lilla Ego
Jobbat på: Hotell Borgholm, Fågelbrohus, Pontus!
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Många, men OS-guld med Kocklandslaget 2012 slår högst
Favorit i mejeridisken? Mjölk
Favoritbonde?  Alla mjölkbönder
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Försöker laga ärlig mat som är genomtänkt, grundgod och (förhoppningsvis) med lite finess.
Hur utvecklar du dina recept? Genom tankeverksamhet och provlagningar av ideér. Bra som dåliga.
Vem inspirerar dig? Kockkompisar, resor och restaurangbesök
Vad driver dig? Bekräftelsebehov som de flesta kockar har
Vad äter du helst när du är ledig? Fläskkotlett, eller en lätthalstrad råbiff, med tomatsallad.[/tab]

 

 

Videos