Thomas Sjögren Årets Kock 2015

Namn: Thomas Sjögren
Uppväxt: Född den 30 mars 1991, uppväxt på Granö, norr om Umeå
Bosatt: Stockholm
Jobbar på: Frilans
Jobbat på: Swedish Taste28+ , Thörnströms Kök privata rum
Tävlingsmeriter: Nordic chef of the year (2a), VM med Juniorkocklandslaget 2014 (2a)

Favorit i mejeridisken? Gräddfil
Favoritbonde? Ugglarps Grönt
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning?
För att jag ska laga så god mat jag bara kan så behöver jag bra råvaror, utefter dem lagar jag mat som kompletterar råvaran utan att ta över smaken från den specifika råvaran. Med andra ord så lagar jag enkel och opretentiös mat med höga smaker – utav fantastiska råvaror.
Hur utvecklar du dina recept?
När jag utvecklar mina recept så bygger jag ofta receptet på något jag har ätit förut och har en koppling till eller en ide som jag fått och provat fram, men så gillar jag att hitta oväntade råvaror som ger rätten en rolig twist och gör receptet mer intressant.
Vem inspirerar dig?
Jag inspireras av personer som är drivna och älskar det de gör, det kan vara kockar, eller en bonde som gör allt för att hans morötter ska bli så fina och smakrika som en morot kan bli, eller en gubbe som har en ide om att dra ihop ett gäng och köra en matlagningskurs baserad på just de morötterna som bonden odlat fram! Helt enkelt drivna personer med visioner och mål!
Vad driver dig?
Jag drivs av min omgivning, mina kollegor och vänner. Och även av många förebilder som har kommit dit man själv vill vara en dag i livet! Jag drivs hela tiden av tanken att ständigt bli bättre på det jag gör.

Recept av Thomas Sjögren

Med mer Thomas Sjögren

Videos