Roland Persson Årets Kock 1990

 

Namn: Roland Persson
Född och uppväxt: Född 25 oktober 1959, uppväxt i Stockholm
Bosatt: Stockholm
Jobbat på: Metropol Palais, Operakällaren, Restaurang KB, Passagen, Berns, Franska Matsalen på Grand Hotel, Carl Michael
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): 8 år med Kocklandslaget
Personlig förebild? Tore Wretman
Favorit i mejeridisken? Smetana
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Klassisk modern matlagning med rätter i den svenska matkulturen och fransk, enkel god mat.
Hur utvecklar du dina recept? Genom kreativa tester, teoretiskt och praktiskt
Vem inspirerar dig? Alla som driver utvecklingen av gastronomin
Vad driver dig? Glädjen att servera bra och god mat till nöjda gäster.
Vinnarrätt: Persiljespäckad lammkarré och njure med citronglaserade rotfrukter