Rikard Nilsson Årets Kock 1991

 

Namn: Rikard Nilsson
Född och uppväxt: Född den 25 april 1965 , uppväxt i Ängeholm
Bosatt: Munka Ljungby
Jobbar på: Gastric Foodconsulting & Event
Jobbat på: Johanna, Fiskaregatan, Sofiero Slott, Kattegat gastronomi och logi i Torekov
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Kocklandslaget
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Enkelt med intelligent samtida twist, av naturliga råvaror från Norra Europa i första hand. Utnyttja råvarans egenskaper fullt ut.
Vem inspirerar dig? Thomas Keller, Napa Valley
Vinnarrätt: Timjan- och persiljebakad renkalvfilé med millefeuille på potatis och selleri och en kronärtskocksbotten fylld med sauterad karljohanssvamp och äppeltärningar serverad med palsternackssmörsås smaksatt med äppel.

 

Videos