Peter J Skogström Årets Kock 2006

Namn: Peter J Skogström
Född och uppväxt: Född den 8 mars 1972, uppvuxen i en liten ort utanför Värnamo som heter Bor, Småland
Bosatt: Bunkeflostrand, Malmö
Jobbar på: Driver Mat & Vin Slottsparken och ett flertal restauranger i Smarta Kök med sin kompanjon Patrik Alemo.
Jobbat på: Petri Pumpa, Lund & Malmö, Kronovalls Slott, Naturhistoriska Riksmuseet Restaurang.
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Svenska Kocklandslaget under 1998-2004 , 2 OS-guld, 2 VM-guld, varit med i uttagningen till Bocuse d’Or
Favorit i mejeridisken? Gräddfil och smör
Favoritbonde?  Min svärfar som bedriver ett lantbruk i Lammhult
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Grunden ligger i naturen och från mina många år med Thomas Drejing och Petri Pumpa filosofin. Jag vill ta vara på smakerna i de naturliga råvarorna som finns under säsongen men är inte främmande för att blanda olika matkulturer.
Vilka känslor vill du framkalla med din matlagning? Glädje, närvaro och gemenskap.
Hur utvecklar du dina recept? Recepten utvecklar jag oftast med utgångspunkt ur en råvara och tillför sedan positiva smaker för just den råvaran
Vem inspirerar dig? Marie, min fru, inspirerar mig tillsammans med alla som gör sitt yttersta för att prestera det bästa oavsett om det är vid ett träningspass eller i blomsteraffären.
Vad driver dig? Lyckan att göra roliga saker i livet!