Markus Aujalay Årets Kock 2004

 

Namn: Markus Aujalay
Född och uppväxt: Född den 30 april 1971, uppvuxen i Uppsala
Bosatt: Stockholm
Jobbar på: Tegelbacken, Winterviken, Fjällpuben
Jobbat på: Operakällaren, Leijontornet och Fredsgatan 12
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Årets gröna kock 2000, Årets viltkock 2000, femteplats i Bocuse d’Or 2007
Favorit i mejeridisken? Smör
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Hellre enkelhet.
Hur utvecklar du dina recept? Reser, äter, googlar, kokböcker, provlagar.
Vem inspirerar dig? Alla seriösa människor i vår bransch.
Vad driver dig? Utmaningen.
Vinnarrätt: Stekt kycklingbröst och örtfärserad vinge i buljong med karljohanssvamp, konärtskocka och citron.