Johan Backeus Årets Kock 2017

Namn: Johan Backeus
Född och uppväxt: Född den 27 februari 1986, uppväxt i Sundsvall
Bosatt: Bromma
Jobbar på: Aveqia, Stockholm
Jobbat på: Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang Lux. Samtliga i Stockholm.
Tävlingsmeriter: Årets Kock 2012 semifinal, Årets Kock 2013 silvermedalj i final, Årets Kock 2014 final, Årets Kock 2016 silvermedalj i final.
Favorit i mejeridisken? Smör
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Gillar lekfullhet i maten. På tallriken ska man kunna se och känna vad det är man äter. Morot ska smaka morot. Gästen får gärna vara lite delaktiga, exempelvis riva något över rätten.
Vem fick dig att intressera dig för mat? Mamma och farmor.
Vem inspirerar dig? Många som jag ser upp till och som är inspirerande. Bland annat Mathias Dahlgren, Henrik Norström deras mat är rakt fram. Sayan Isaksson, stilren och elegant matlagning.

Recept av Johan Backeus

Videos