Gert Klötzke Årets Kock 1986

Namn: Gert Klötzke
Född och uppväxt: Född den 6 december 1944, uppväxt i Tyskland och Sverige
Bosatt: Sollentuna
Jobbar på: Gastronomi AB
Favorit i mejeridisken? Smör och grädde
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Jag provlagar och experimenterar.  Jag lagar mycket vilt, jag gillar asiatiska smaker samt klassisk matlagning.
Hur utvecklar du dina recept? Jag har ett mycket aktuellt internationellt kokboksbibliotek, ett par tusen böcker från 1700 och framåt samt de senaste kokböckerna.
Vem inspirerar dig? Jag försöker vara min egen men tycker att Sayan Isaksson är en av Sveriges absolut bästa kockar.
Vad driver dig? Finns inget roligare än att laga mat och försöka utöka sin kunskap och hålla sig uppdaterad . Är man professor i Gastronomi och hedersdoktor efter Tore Wretman och Verner Vögli gäller det att var uppdaterad  och kunnig i det mesta. Är man dessutom ansvarig för alla internationella regler för matlagning för lag och utbildning för domare  gäller det att veta vad man talar om.
Vinnarrätt: Kalvfärsöverbakad kalvfilé i gräslökssås

Recept av Gert Klötzke

Med mer Gert Klötzke