Christian Hellberg Årets Kock 2001

 

Namn: Christian Hellberg
Uppväxt: Född den 12 oktober 1972, uppväxt i Fjällbacka
Bosatt: Stockholm
Jobbar på: Driver Griffin’s Steakhouse i Stockholm
Jobbat på: Allt från hotell i Frankrike via stjärnrestauranger till restauranger med laid back-atmosfär, alltid med höga ambitioner på maten
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Guldfisken
Favorit i mejeridisken? Smör och Jalla Yoggi
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Enkel fräsch mat, alltid med klassiska smaker i grunden som jag sedan tvistar till.
Vem inspirerar dig? Kollegor, resor och framförallt leverantörer
Vad driver dig? Att bli bättre på allt, har ett otroligt roligt och rikt liv genom matlagandet och så får man se världen…
Vinnarrätt: Halstrad, rimmad torsk med en tomat- och timjanmoggo och ragu på sparris, lök och jordärtskocka som serverades med en mandelpotatis- och blomkålspuré samt en liten krassesallad.

Videos