Andreas Hedlund Årets Kock 2002

Namn: Andreas Hedlund
Född och uppväxt: Född den 25 juni 1972, uppväxt i Uppsala
Bosatt: Vaxholm
Jobbar på: Driver restaurangen Villa Wera. Jobbar även för Restaurangakademien, Stockholms Stadshus.
Jobbat på: Villa Källhagen, Oaxen Skärgårds Krog, Pontus in the Green House och för Pontus Group.
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Årets Kockelev i Uppland
Favorit i mejeridisken? Smör
Favoritbonde? Ojoj, Åsa och Perra på Roslagskött men alla som har samma mål som oss kockar, dvs att sikta mot det bästa.
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Vägvinnande och mumsigt.
Hur utvecklar du dina recept? Genom att testa fram på matsedlarna
Vem inspirerar dig? Mattias Klum, han ser detaljer på ett imponerande sätt
Vad driver dig? Viljan att bli bäst
Vinnarrätt: Helstekt renytterfilé med friterad potatis, gulbeta, getostcrème samt svartvinbärssås

Videos