Anders Dahlbom Wettergren Årets Kock 1993

 

Namn: Anders Dahlbom Wettergren
Född och uppväxt: Född den 20 maj 1965, uppväxt i Halmstad
Bosatt: Göteborg
Jobbar på: Chateau Le Grand Montaigu
Jobbat på: Johanna, Grand Tenan Marstrand, Bel Aveny, La Scala, Fjäderholmarna, Trädgårn´n, Dahlbom på Torget
Tävlingsmeriter (utöver Årets Kock): Kocklandslaget
Favorit i mejeridisken? Vispgrädde
Hur förklarar du filosofin bakom din matlagning? Rak, enkel, sofistikerad
Hur utvecklar du dina recept? Jag börjar med att skissa, väljer råvaror efter säsong och lokalitet och ser vilka kombinationer som känns kul och sedan kan det bli vad som helst av det beroende på vad som inspirerar mig just då.
Vem inspirerar dig? Min bror, Jonas Dahlbom
Vad driver dig? Konsten
Vinnarrätt: Brässerat lenrimmat ankbröst och ragu på låre, serverad med potatistorn med friterade chips, små prioger med aubergine, lökgateau och syrad lime- och dragonsås

 

Recept av Anders Dahlbom Wettergren