Jesper Bogren


Om

Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia towers, Göteborg

Född 1983

Tävlar med Träkolsgrillad piggvar med blomkål, bergamott & ostron.

Bosatt i Göteborg

Uppväxt i Ängelholm

Tidigare arbetsplatser (restauranger/ort):
Swedish taste och Hotell Post, båda i Göteborg.

Meriter vid matlagningstävlingar:

Kocklandslaget 2008-2012, silvermedalj i VM 2010 och guld i OS 2012
Årets Unga Kock 2007, guldmedalj i SM och VM.

Filosofin bakom din matlagning?
Lekfullt och busigt, klassisk mat som jag tvistar om. Busigt upplägg.

Inspiration i skapandet av tävlingsrätten/-receptet:

Bestämde mig för piggvar för länge sedan. Jobbade upp maträtten för att sedan ta bort och förfina.

Vilka är dina kockförebilder?
Rikard Nilsson, Årets Kock 1991 från Appelgren Mitt i maten och Magnus Lindström, Årets Kock 2003, Swedish Taste i Göteborg.

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård

Semifinalsrätt

Foto: Jesper Fermgård

Foto: Jesper Fermgård