Final

Vinnaren av Årets Kock 2016 – Jimmi Eriksson, Lilla Ego
Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling.
Vinnaren av Årets Kock blir svensk mästare och erövrar titeln Årets Kock. Vinnaren får även mottaga Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj samt en inspirerande studieresa till ett gastronomiskt intressant land.
Finalister
Jury


aretskock_logo


Finalen i Årets Kock 2016 hölls på Annexet i Stockholm den 11 februari. Finalisterna hade fem timmar på sig att laga två tävlingsrätter som presenterades för en namnkunnig jury.

Följande kockar tävlade:
Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
Jonas Karlsson, Noga Matstudio, Stockholm
Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm