Fisk&skaldjur

admin Årets Kock Blogg

Hong Kong är synonymt med fisk och skaldjur! Molusker, kräftor,sniglar mm. dominerar vardagen.

 

Viktor och Gustav är nu redor för ”lagad mat” Äntligen…..:-)
Sammanfattning=Superlunch på Lamma Island. Rainbow Restaurant = god mat = crappy service!
//Markus

Mat i kvadrat

admin Årets Kock Blogg

Mat i kvadrat…
Vi hinner inte många meter innan det är dags att äta igen:-) Kockarna är helt galna!!!! Rainbowisland var ett extremt bra val och efter 2 timmar hade de ätit sig igenom de flesta sjöodjur:-)

Världens bästa Sushi?

admin Årets Kock Blogg

Hong Kongs bästa sushi enligt Alvin på Bo Inovation.
Riktigt bra och samtidigt riktigt scary…vissa av råvarorna är minst sagt suspekta men Gustav och Viktor säger att det är det bästa de smakat. Jag har väl helt enkelt inte lika utvecklade smaklökar:-)
4timmar senare rullar vi ut och hemåt. Galet mycket mat och väldigt många intryck.

//Markus

Lars Danielsson

admin Årets Kock Blogg

I dag åt vi lunch tillsammans med Lars Danielsson, Generalkonsul i Hong Kong på den skandinaviska restaurangen Finds. Gustav och Viktor bjöd gästerna på svenska Scapas, Hong Kongs svar på tapas.
Det blev en mycket lyckad tillställning och lunchen höll på i 2 timmar.

Ikväll är det sushi/sashimi som gäller!
//Markus

Äntligen på plats!

admin Årets Kock Blogg

Äntligen är vi på plats!
Hong Kong är mäktigt på många sätt och vi valde att börja vår kulinariska resa på gatan. En middag ”Hong Kong Style” med både kyklingfötter och stekt fläsk. Gustav och Viktor ligger i och smakar av allt som ställs fram. Recensionen so far, lite lite salt….

…..I rest my case!
//Markus

Årets Kock i Hong Kong

admin Årets Kock Blogg

Följ med Gustav Trägårdh, Årets Kock 2010 och Viktor Westerlind, Årets Kock 2009 på deras vinnarresa till Hong Kong från måndag.