Årets Rätt

2019  introducerar Årets Kock ett nytt initiativ – Årets Rätt. Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska maträtter som varje svensk ska känna till och som vi hoppas också ska bli riktiga favoriter. Årets Rätt skapas varje år av regerande svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock.

Årets Rätt ska:

  • kunna serveras både hemma och på restaurang.
  • vara klimatsmart.
  • lagas av råvaror som finns tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet, och större delen av året.
  • spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi.

Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som blir långlivade favoriter i svenska hem

Andreas Stenbergvd Årets Kock

Årets Rätt 2019 – Kåltaco
Skapad av David Lundqvist, Årets Kock 2018
Till receptet