Semifinal Årets Kock 2017


Den 23 november 2016  gör 18 semifinalister upp om platser i finalen av Årets Kock 2017, SM i professionell matlagning.

Tävlingen pågår mellan kl 09.00 och kl 18.00. Åtta kockar går till final i Malmö den 2 februari 2017. Vinnarna utses kl 17.30, prisutdelare är Titti Qvarnström, Bloom in the Park.

Anmälan till Årets Kock 2017 är nu stängd, men du är varmt välkommen att registrera dig på plats!
VAR:

Helsingborg Arena, Mellersta Stenbocksgatan 14, Helsingborg.

NÄR:

Programmet börjar kl 10.00 då tävlingen invigs av Marianne Andersson, regionordförande LRF Skåne och Peter Danielsson, ordförande Kommunstyrelsen Helsingborg.

Konferencierer under dagen är Anders Dahlbom Wettergren, Årets Kock 1993 och Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken samt vinnare av Karin Franssons mentorpris 2015.

JURY:

Stefano Catenacci, hovtraktör Operakällaren
Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Gröna Lund
Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro Värdshus och Restaurang Asplund
Sayan Isaksson, Esperanto
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen
Henrik Norström, Lux restauranger
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008, Lilla Ego
Peter J Skogström, Årets Kock 2006, Mat & Vin Slottsparken och Smarta kök by P&P
Paul Svensson, Fotografiskas restaurang
Malin Söderström, Moderna museet och Restaurang Hjerta
Håkan Thörnström, Thörnströms kök
Sandor Szilagyi, Key Account Manager, Arla Foods
Hans Ramel, LRF, nötköttsföretagare Övedskloster

METODJURY:

Ulrika Brydling, Brydlings
Lena Eriksson, Svenska Kockars Förening

Under dagen kan du smaka på lokala råvaror och delta i olika seminarier. Samarbetspartners, bönder, matproducenter och grossister kommer att vara på plats under dagen och visa produkter samt nyheter.

Tävlingen sänds även live här på www.aretskock.se

Värd för semifinalen är Lantbrukarnas Riksförbund.