Årets Kockelev & Årets Kockelever

Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Det är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.

Årets Kockelev och Årets Kockelever 2021

2020 stod Anton Hesselgren från Bromangymnasiet som vinnare efter en final med otroliga prestationer, spänning och nerver – som sig bör under en tävling. Nu är det dags för dig som går i åk3 och åk2 att söka till Årets Kockelev och Årets Kockelever.

Nytt för 2021

1.  Pågrund av den rådande pandemi bedömer vi alla bidrag digitalt på recept, bild och teoriuppgift istället för audition och kvaltävling. Ansökningstiden är förlängd: nytt datum är den 26 mars.

2. Finalen för den individuella tävlingen Årets Kockelev kommer att avgörs den 5 maj. Lagtävlingen Årets Kockelever kommer avgöras på höstterminen 2021.

Praktisk information

Tävlingsledare
Ulrika Brydling

Anmälan
Skickas senast den 26 mars 2021 till ulrika@brydling.se

Tävlingsuppgift
(LADDA NER)
Introduktion – tävlingsuppgifter och information
Årets Kockelev – åk3 anmälningsmall
Årets Kockelever – åk 2 anmälningsmall

Frågor?
Kontakta Ulrika på ulrika@brydling.se

Årets Kockelev och Årets Kockelever är en viktig pusselbit för oss i arbetet att bidra till ungdomars intresse för branschen och tillväxten generellt. Här får vi stifta bekantskap med nästa generations kockar och följa dem in i arbetslivet, vi kan inspireras av deras visioner och tankar samt såklart också bidra med kunskap och och erfarenhet som eleverna kommer att ha nytta av framåt . Vi hoppas också inspirera fler ungdomar att fortsätta tävla inom matlagning, och att vi ska återse de tävlande i Årets Kock – SM i professionell matlagning längre fram. 
signatur andreas stenberg

Andreas Stenberg

Historik

Presentatör

Presentatör

Huvudpartner

Officiella leverantörer och samarbeten