Årets Kockelev & Årets Kockelever

Välkommen att besöka finalen av tävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever den 6-7 maj, Gamla Riksarkivet, Stockholm. Tävlingen är öppen för alla som vill komma och titta.

Tävlingarna riktar sig till kockelever som vill höja sin nivå och utvecklas inom branschen. Framtidens kockar har ett allt större ansvar för att skapa mat på ett hållbart vis, för maten vi lagar har en stor påverkan på världen vi lever i. Årets Kockelev och Årets Kockelever är tävlingarna med hållbarhetsfrågan i fokus!

Arrangeras i samarbete mellan Årets Kock AB och tidningen Restaurangvärlden.

Årets Kockelev 2019 tider

Journalister som önskar bevaka tävlingen
Du behöver inte ackreditera dig utan är välkommen att besöka tävlingen. Har du frågor kring Årets Kockelev/er eller önskar göra en intervju med någon av de tävlande eller juryn, vänligen kontakt Ulrika Brydling, tävlingsledare, ulrika@brydling.se, 070-640 06 98. För att säkerställa att du får pressutskicken som görs kring tävlingen, maila dina uppgifter till linda.buhlmann@aretskock.se.

För löpande uppdateringar, följ Årets Kockelev på Facebook.

Praktisk info

Tävlingsledare
ulrika@brydling.se.

Datum för final
6-7 maj 2019.

Plats för final
Gamla Riksarkivet,
Stockholm.

Tävlingsteman

Årets Kockelever åk 3
Myllrande jord.

Kval Årets Kockelev åk 2
Hur mår våra hav?

Årets Kockelev åk 3
Hållbart.

Vidare till final

Årets Kockelever åk 3
Finaliser

Årets Kockelev, kval åk 2
Finalister

Årets Kockelev åk 3
Finalister

Jury
Årets Kockelever åk 3

David Lundqvist
Årets Kock 2018
Grand Hotel Saltsjöbaden
Maja Rikardsson
Swedish Young Chef Award 2018
Desirée Jaks
Agrikultur
Svenska Junior Kocklandslaget
Linn Söderström
Garba
Eva Vilhelmsson
Menigo
Mackie Nystrand
Arla

Jury
Årets Kockelev, kval åk 2

David Lundqvist
Årets Kock 2018,
Grand Hotel Saltsjöbaden
Maja Rikardsson
Swedish Young Chef Award 2018
Stefan Eriksson
Årets Kock 2005
Exceptionell Råvara
Desirée Jaks
Agrikultur
Svenska Junior Kocklandslaget
Eva Vilhelmsson
Menigo

Jury
Årets Kockelev åk 3

David Lundqvist
Årets Kock 2018,
Grand Hotel Saltsjöbaden
Maja Rikardsson
Swedish Young Chef Award 2018
Stefan Eriksson
Årets Kock 2005
Exceptionell Råvara
Desirée Jaks
Agrikultur
Svenska Junior Kocklandslaget
Linn Söderström
Garba
Leilani Spendrup
Spendrups

Metodjury & tidtagning

Ulrika Brydling
juryordförande
Daniel Jogmar
Gamla Riksarkivet

Metodjury & tidtagning

Ulrika Brydling
juryordförande
Daniel Jogmar
Gamla Riksarkivet

Metodjury & tidtagning

Ulrika Brydling
juryordförande
Daniel Jogmar
Gamla Riksarkivet

Juryns bedömningskriterier

Bedömningskriterier

Mise en place, 10 poäng
Korrekt yrkesmässigt handlag, 25 poäng
– Hygien
– Yrkesskicklighet och teknik
– Organisation i köket
Servering, 5 poäng
Presentation, 10 poäng
Smak, 50 poäng
Hållbarhetstänk, 20 poäng
Totalt 120 poäng

Tidsavdrag

Efter utsatt tid finns 59 sekunder att leverera inom. Därefter sker avdrag med 1 poäng/domare och minut de första fem minuterna. Efter fem minuterna sker presentation av rätten sist.

Det känns fantastiskt att lansera Årets Kockelev och Årets Kockelever. För oss på Årets Kock är det en viktig pusselbit som faller på plats – att få följa nästa generations kockar, inspireras av deras visioner och bidra med både kunskap och och erfarenhet från branschen . Vi hoppas också inspirera fler ungdomar att fortsätta tävla inom matlagning, och att vi ska återse de tävlande i Årets Kock – SM i professionell matlagning längre fram. 
signatur andreas stenberg

Andreas Stenberg
För dig som vill ansöka: ladda ner tävlingsuppgift och viktiga datum!
Arla_Logo_kossa
logo Sandqvist
Segers logo
Medarrangör & mediepartner: